Forskjeller mellom NTSC og PAL: Velg den bedre for TV

Av Caroline Wilson 29. februar 2024 Tips

Innenfor tv-kringkastingsdomenet har to fremtredende standarder, NTSC og PAL, utøvd innflytelse over en lengre periode. Selv om disse akronymene kan fremstå som teknisk terminologi for noen, legemliggjør de i hovedsak de grunnleggende systemene som regulerer visning av bilder og overføring av lyd på TV-skjermene våre. Denne artikkelen vil grave flere forskjeller mellom NTSC og PAL, slik at du kan finne den beste for å spille av DVD-ene på TV-en.

NTSC vs PAL
GUIDELISTE
Del 1. Hva er NTSC og PAL
Del 2. Forskjeller mellom NTSC vs PAL
Del 3. Kan du konvertere mellom NTSC vs PAL
Del 4. Vanlige spørsmål om NTSC vs PAL

Del 1. Hva er NTSC og PAL

NTSC, en forkortelse for National Television System Committee, står som en TV-kringkastingsstandard som har sin opprinnelse i USA. NTSC ble introdusert på begynnelsen av 1950-tallet, og har fått utbredt adopsjon i Nord-Amerika, Japan og visse regioner i Sør-Amerika. NTSC har en bildefrekvens på 30 bilder per sekund (fps) og en oppløsning på 525 linjer.

PAL, som står for Phase Alternating Line, er en TV-kringkastingsstandard utviklet i Tyskland. PAL brukes hovedsakelig i Europa, Australia og noen deler av Asia, og opererer med en bildefrekvens på 25 fps og har en oppløsning på 625 linjer.

Del 2. Forskjeller mellom NTSC vs PAL

Det er en rekke betydelige forskjeller mellom TV-overføringsstandardene som brukes av PAL (Phase Alternating Line) og NTSC (National Television System Committee). Følgende er de primære forskjellene mellom PAL og NTSC:

Trekk NTSC PAL
Bildefrekvens 30 bilder per sekund (fps) 25 fps
Linjer per ramme 525 linjer 625 linjer
Farge underbærefrekvens 3,58 MHz 4,43 MHz
Fargekoding NTSC bruker YIQ-fargerom PAL bruker YUV-fargerom
Fargegjengivelse NTSC kan ha problemer med fargenøyaktighet, kjent for "NTSC-farge" eller "Aldri to ganger samme farge". PAL tilbyr generelt mer nøyaktig og konsistent fargegjengivelse.
Felthastighet 60 felt per sekund (interlaced) 50 felt per sekund (interlaced)
Vedtak NTSC har en oppløsning på 720×480 piksler PAL har en oppløsning på 720×576 piksler
Geografisk bruk Vanlig i Nord-Amerika, Japan, deler av Sør-Amerika og Asia. Vanlig i Europa, Australia, Afrika, deler av Asia og Midtøsten.
Kompatibilitet NTSC-enheter er kanskje ikke kompatible med PAL-enheter, og omvendt. PAL-enheter er kanskje ikke kompatible med NTSC-enheter, og omvendt.
Artefakterproblemer Mer utsatt for flimring og punktkrypning på grunn av lavere bildefrekvens. Mindre utsatt for flimring og punktgjennomgang på grunn av høyere bildefrekvens.
Lydbærerfrekvens 4,5 MHz (BTSC) i USA 5,5 MHz i de fleste PAL-regioner
kringkastingsstandarder NTSC-M (USA, Canada, Mexico) PAL-B/G (Europa, Australia), PAL-I (Storbritannia, Irland), PAL-D/K (det meste av Øst-Europa)

NTSC VS PAL: Farge og bildekvalitet

Fargekodingen er en åpenbar forskjell. PAL bruker 4,43 MHz for fargeunderbærefrekvens, mens NTSC bruker 3,58 MHz. Som et resultat er det forskjeller i hvordan farger er representert; PAL er ofte sett å tilby noe overlegen fargekvalitet.

NTSC: Den er kjent for sine problemer med fargenøyaktighet. Den bruker YIQ-fargerommet, og fargegjengivelsesvariasjoner er derfor ofte tydelige. Morsomme navn for dette inkluderer "NTSC-farge" og "Aldri to ganger samme farge." Punktkryp og flimring er to andre åpenbare abnormiteter som NTSC kan vise, spesielt i scener med rask bevegelse. Oppfattede bevegelsesproblemer kan forverres av redusert bildefrekvens (30 bilder per sekund).

PAL: Sammenlignet med NTSC gir PAL ofte mer presis og pålitelig fargegjengivelse. Bedre fargegjengivelse er et resultat av PALs bruk av YUV-fargerommet. På grunn av sin høyere bildefrekvens (25 fps) og andre tekniske forskjeller, har PAL vanligvis en bedre bildekvalitet med mindre flimmer og punktgjennomgang. Bedre vertikal oppløsning forenkles også av det økte antallet linjer. Du kan også endre videooppløsning for å få en bedre kvalitet.

NTSC vs PAL bildefarge

NTSC VS PAL: Lydkvalitet

Stereolyd støttes av både NTSC og PAL, men lydbærefrekvensen er forskjellig. PAL bruker 5,5 MHz, mens NTSC bruker 4,5 MHz. Den vanlige tilskueren oppdager kanskje ikke den lille forskjellen.

NTSC: Generelt er NTSC-lydkvaliteten god. I USA er 4,5 MHz (BTSC) vanligvis lydbærefrekvensen for NTSC.

PAL: PAL tilbyr også høykvalitetslyd, og i de fleste PAL-regioner er standard lydbærefrekvens 5,5 MHz.

Du kan endre lyden til en videofil når du ønsker å få en suveren lydkvalitet.

NTSC vs PAL lydkvalitet

NTSC VS PAL: Båndbredde

En større båndbredde er nødvendig for PAL enn for NTSC på grunn av høyere bildefrekvens og oppløsning. Dette innebærer at antall kanaler som kan kringkastes samtidig kan bli påvirket av kravet om at PAL-overføringer skal ha større dataoverføringskapasitet.

NTSC: Sammenlignet med PAL krever NTSC mindre båndbredde på grunn av lavere bildefrekvens (30 fps) og lavere vertikal oppløsning (525 linjer).

PAL: PAL krever en noe større båndbredde enn NTSC på grunn av større bildefrekvens (25 fps) og vertikal oppløsning (625 linjer).

NTSC vs PAL båndbredde

NTSC VS PAL: Geografisk distribusjon

Geografiske hensyn spiller en stor rolle i avgjørelsen mellom NTSC og PAL, med nasjoner som velger den standarden som passer best for deres kringkastingsinfrastruktur.

NTSC: Mye brukt i Nord-Amerika, Asia, Japan og deler av Sør-Amerika. Den spesielle versjonen som brukes i USA, Canada og Mexico kalles NTSC-M.

PAL: Mye brukt i hele Midtøsten, Europa, Australia og deler av Afrika og Asia. PAL-B/G (Europa, Australia), PAL-I (Storbritannia, Irland) og PAL-D/K (store deler av Øst-Europa) er eksempler på spesifikke variasjoner.

NTSC vs PAL-land

Kompatibilitet og jevn ytelse avhenger av din forståelse av disse forskjellene, spesielt når du bruker eldre analogt videoutstyr. Disse historiske avvikene er mindre vanskelige å overvinne takket være de innebygde konverteringsmulighetene til moderne digitalt utstyr.

Del 3. Kan du konvertere mellom NTSC vs PAL

Ja, det er mulig å konvertere mellom NTSC- og PAL-formater ved å bruke verktøy som AnyMP4 DVD Creator. Denne programvaren forenkler sømløs konvertering mellom NTSC og PAL når du brenner en DVD, slik at brukere kan nyte innhold på tvers av forskjellige standarder uten å miste kvalitet.

Det er også enkelt å konvertere NTSC til PAL og PAL til NTSC med denne DVD-brenneren.

Trinn 1

Kjør denne DVD-brenneren på din Windows- eller Mac-datamaskin.

Steg 2

Plukke ut DVD-plate. Importer deretter videoene du vil lage på en DVD.

Trinn 3

Rediger DVD-menyen og rediger DVD-filmen.

Trinn 4

Velg i eksportalternativet NTSC eller PAL ved siden av Brenn motor som du liker.

Trinn 5

Klikk Start for å sende ut DVD-filene i NTSC- eller PAL-format.

For mer NTSC til PAL-omformere, du finner dem her.

Konverter NTSC PAL

Del 4. Vanlige spørsmål om NTSC vs PAL

Betyr PAL og NTSC noe lenger?

Fordi digitale formater er så mye brukt i moderne tid, er forskjellen mellom NTSC og PAL mindre betydelig. Kompatibilitetsproblemer kan imidlertid fortsatt oppstå av og til.

Er US PAL eller NTSC?

USA bruker først og fremst NTSC-standarden for TV-sendinger. PAL, på den annen side, er en TV-kringkastingsstandard som brukes i andre regioner, som Europa, Asia, Afrika og deler av Sør-Amerika.

Er Singapore PAL eller NTSC?

Singapore bruker TV-sendingsstandarden PAL (Phase Alternating Line).

Hvorfor er NTSC bedre enn PAL?

Fordi digitale formater er så mye brukt i moderne tid, er forskjellen mellom NTSC og PAL mindre betydelig. Kompatibilitetsproblemer kan imidlertid fortsatt oppstå av og til.

Hvor mye tregere er PAL enn NTSC?

Fordi digitale formater er så mye brukt i moderne tid, er forskjellen mellom NTSC og PAL mindre betydelig. Kompatibilitetsproblemer kan imidlertid fortsatt oppstå av og til.

Konklusjon

NTSC og PAL sameksistere i det skiftende TV-standardlandskapet, noe som påvirker vår oppfatning av både visuelt og lydmateriale. Å anerkjenne deres distinksjoner hjelper både kringkastere og publikum med å forhandle utfordringene med internasjonalt medieforbruk. Selv om effektene av disse standardene blir mindre betydelige på grunn av teknologisk utvikling, påvirker de likevel hvordan vi ser på og tjener som en påminnelse om TV-teknologiens tidlige dager.

Hva synes du om dette innlegget? Klikk for å rangere dette innlegget.

Utmerket

Vurdering: 4.9 / 5 (basert på 643 stemmer)

Relative artikler

Redigere video
Hvordan lage en kort video lengre med 3 forskjellige metoder
Sløyfe en video på iPhone, iPad, Android-telefon og datamaskin
Gratis programvare for videoredigering – 7 beste gratis videoredigeringsapper
3 TikTok Watermark Remover-apper for å fjerne TikTok Watermark
Videofilter – Hvordan legge til og sette et filter på en video 2024
Slik bremser du en video og lager slow motion-video 2024
Del den store videofilen din med 3 beste filmtrimmere 2024
Hvordan legge til vannmerke til video på forskjellige enheter 2024
5 beste MP4-kompressorer for å redusere videofilstørrelsen 2024
Detaljert veiledning om hvordan du bremser en video på Snapchat 2024
Artikkel Legg igjen din kommentar og bli med i diskusjonen vår